fbpx
Miksi äänestää kuntavaaleissa?

Miksi äänestää kuntavaaleissa?

Kiinnostus kuntavaaleja kohtaan on viime vuosikymmeninä laskenut merkittävästi. Vuonna 1980 peräti 78,1 prosenttia äänioikeutetuista kävi äänestämässä ja vuoden 1992 vaaleissa äänestysprosentti oli vielä 70,9 prosenttia. Vuoden 2012 kunnallisvaaleissa ainoastaan 58,3 prosenttia kävi äänestämässä ja jotkut tahot ovat esittäneet, että tällä kertaa äänestysprosentti saattaa jäädä jopa alle viidenkymmenen. Demokratian kannalta tämä on erittäin huolestuttavaa.

Miksi sitten kannattaa äänestää kuntavaaleissa? Koska se on tapa vaikuttaa niihin asioihin, jotka ovat itseään kaikkein lähimpänä. Kaupunginvaltuustossa tehdään paljon merkittäviä päätöksiä koskien muun muassa kouluja ja päiväkoteja sekä asuntojen rakentamista.

Kunnallisella tasolla päätetään monista sellaisista asioista, jotka ovat läsnä jokaisen kuntalaisen arjessa. Tästä syystä aion itse äänestää kuntavaaleissa ja toivon mahdollisimman monen muunkin tekevän samoin. Vain äänestämällä voimme vaikuttaa.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.