fbpx
Maksuton ehkäisy nuorille

Maksuton ehkäisy nuorille

Helsingissä tulisi tarjota maksuton ehkäisy alle 25-vuotiaille nuorille. Tämä säästäisi kaupungin rahoja sekä vähentäisi abortteja ja sukupuolitautitartuntoja. Esimerkiksi Raumalla maksuton ehkäisy on säästänyt arvioiden mukaan 100 000 euroa vuosittain. Sekä raskaudenkeskeytykset että sukupuolitautitartunnat ovat vähentyneet. Klamydiatartunnat ovat laskeneet alle 20-vuotiaiden nuorten keskuudessa kolmanneksella.

Lapissa tehtiin vuonna 2015 väkilukuun suhteutettuna kolmanneksi eniten abortteja verrattuna muihin sairaanhoitopiireihin. Klamydiatartuntoja oli samana vuonna eniten. Nyt kuitenkin useat kunnat Lapissa ovat alkaneet tarjoamaan maksutonta ehkäisyä. Esimerkiksi Torniossa kaikki alle 25-vuotiaat naiset saavat neuvolasta maksutta e-pillerit ja kondomeja puolestaan löytyy maksutta sekä neuvolasta että opiskelija- ja kouluterveydenhoitajilta.

Hyvä seksuaaliterveys kuuluu perusoikeuksiin. Jokaisella nuorella tulisi olla mahdollisuus ehkäisyyn varallisuudesta riippumatta.Vähävaraisuus ei saa olla este itsestä huolen pitämiselle. Maksuton ehkäisy mahdollistaa sen, että myös vähävaraisellakin nuorella on mahdollisuus huolehtia ehkäisystä.

Pidän nuorten maksutonta ehkäisyä erittäin tärkeänä asiana ja haluaisin olla seuraavalla kaudella kaupunginvaltuustossa edistämässä sen toteutumista. Jos et ole vielä allekirjoittanut ”Maksuton ehkäisy helsinkiläisnuorille” -kuntalaisaloitetta, tee se nyt: https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/2161

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.